ההבדל בין בניית אתרים בקוד פתוח לבין קוד סגור

אחת ההחלטות החשובות שעומדות בפנינו כבעלי עסקים או כמי שרוצים לקדם את עצמם דרך הרשת, שהיא אחת מדרכי קידום העסקים המובילים בעולם של ימינו, היא כיצד להקים את אתר החברה. מכיוון ולא כולנו מתכנתים עם שפע של זמן פנוי שיכולים להשקיע בבניית אתר מאפס, אנו צריכים לבחור בין מספר אופציות הקיימות בשוק בניית האתרים. האם אנו רוצים להשקיע יותר עבודה בעצמנו, לשלם למישהו שיעשה לנו את הכל או למצוא דרך באמצע? מאמר זה ינסה לענות על שאלות חשובות על מנת שתוכלו לבחור את הדרך המתאימה לכם ביותר.

 

אתרים בקוד סגורבנייה בקוד פתוח או קוד סגור

בימי ראשית האינטרנט, כאשר הוא שימש בעיקר ככלי אקדמי, כל תוכנה שנכתבה הועברה הלאה בליווי הקוד שבעזרתו היא נכתבה. עם השתכללות הטכנולוגיה והיציאה של תחום התוכנה לשוק הכלכלה והעבודה, הופסק המנהג של העברת הקוד. כיום, כאשר אתם מקבלים מחשב הוא לא מגיע עם הוראות התוכנה שלו, וזה מה שנקרא קוד סגור. מבחינת בניית אתרים, כאשר אתם בוחרים ללכת על גישת הקוד הסגור, אתם למעשה בוחרים לתת למישהו אחר, חברה או מתכנת, לעשות עבורכם את כל עבודת בניית האתר, כאשר על כל שדרוג או שעת עבודה אתם משלמים ומבלי שאתם תדעו כיצד האתר שלכם פועל. כלומר, זוהי ללא ספק הדרך היקרה יותר והפחות גמישה לקדם את עצמכם, אך גם זו שתיתן לכם ראש שקט. לא תצטרכו לעשות כמעט כלום בעצמכם, ומומחי תכנה יסייעו בכל תקלה, פעולת תחזוקה ועדכון.

 

אתרים בקוד פתוח

כתגובת נגד למונופול הקוד הסגור, נוצרה תנועה שקראה לחזור לראשוניות האינטרנט ולהשתמש ולהפיץ רק תוכנות ואתרים בעלי קוד פתוח, כלומרכאלו שממשיכים להגיע עם הוראות התוכנה ומאפשרות גם עריכה והוספה אישית. ישנן מספר פלטפורמות חינמיות לבניית אתרים אישיים פשוטים הבנויות על ערכי תנועת הקוד הפתוח. אתרים אלו מתבססים על עקרונות של קהילתיות, מה שאומר שאתם יכולים לבנות אתר בזול, אבל תצטרכו לעבוד קשה יותר בעצמכם, גם על מנת לעצב את הגרסה הבסיסית וכמובן אם תרצו לשדרג. אחת ממערכות הקוד הפתוח הפופולריות ביותר כיום היא וורדפרס, שהגיחה לאוויר העולם בשנת 2003. ניתן לפתוח אתר בוורדפרס בחינם, לעצב אותו בהתאם ליכולותכם הטכניות או להעזר בחברי קהילה שמוכרים שדרוגים או עדכונים שהם ביצעו עבור התוכנה. העדכונים והשדרוגים זולים, אך במקרה זה תצטרכו להשקיע לא רק בבניית האתר עצמו בתהליך החיפוש אחר חבר הקהילה בעל השדרוג הרצוי לכם.

 

אז בעצם מה עדיף?

מעבר לדילמה האידיאולוגית, קהילה סגורה או קהילה שיתופית, התשובה טמונה בעיקר בכמות הזמן והיכולת שיש ברשותכם. לשני סוגי האתרים יתרונות וחסרונות, והבחירה בינם היא בסופו של דבר תלויית אופי, גם שלכם, גם של העסק וגם של החזון שלכם.

כמובן שהאפשרות המומלצת ביותר היא למצוא דרך להנות מכל העולמות, כלומר, למצוא חברת בניית אתרים בוורדפרס או בכל פלטפורמת קוד פתוח אחרת, כך שתוכלו לשמור על הגמישות המחשבתית בעיצוב אך להנות ממומחים בתחום שמכירים היטב את התוכנה ויודעים להתמצא בשדרוגים הקיימים, ועדיין לשלם פחות ממה שהייתם משלמים לחברת קוד סגור.

eilonsההבדל בין בניית אתרים בקוד פתוח לבין קוד סגור